top of page
  • Foto van schrijverRuben Michelsen

Kleurverschillen

Misschien wel de grootste plaaggeest van een #lakverwerker, maar niet altijd is daar wat aan te doen. Wij vertellen u daar graag meer over.Een foto spreekt boekdelen maar niet altijd de waarheid. Op de foto zijn #keukenfronten te zien die wij rood hebben #gespoten, echter zie je verschillende kleuren rood, hoe kan dat?


Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kleur. Kijken we naar het voorbeeld dan zorgt de glansgraad ervoor dat de kleur lichter of donkerder oogt. Bij #hoogglans wordt de kleur lichter en bij #mat zal de kleur donkerder ogen. Dit heeft met de lichtweerkaatsing te maken. Op de foto zijn de panelen op de achtergrond uit het bereik van het TL licht en daarom optisch donkerder van kleur.


Structuur kan ook een factor zijn die de kleur lichter of donkerder maakt. Dit heeft te maken dat in de oppervlakte een schaduw ontstaat en die schaduw maakt het optisch weer donkerder van kleur. Dit is ook de verklaring dat #spuitwerk VS #schilderwerk met dezelfde kleur aangebracht toch van elkaar kunnen verschillen. Want #schilderen met een roller zorgt voor #structuur, dit gebeurt in veel mindere maten wanneer het wordt #gespoten. Wit is daar bijvoorbeeld heel gevoelig voor.


Zo zijn er tal van factoren die invloed hebben op de #kleur, wij vertellen u er graag meer over.


Goed advies bij het uitzoeken van uw kleur is het halve werk.Standaard maken wij gebruik van 3 waaiers, #RAL, #NCS en de waaier van #Farrow & #Ball. Er is daarom altijd wel een kleur die bij u past!

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

#newborn

Hozzászólások


bottom of page