Keuken spuiten

Het spuiten van keukens is op dit moment zeer populair!

Bent u net verhuisd en is de keuken qua kleur niet uw smaak? Bent u uitgekeken op uw bestaande keuken of is uw keuken verouderd en wilt u hem moderniseren? Misschien was uw nieuwe keuken wel mooier in de showroom en valt de kleur thuis toch tegen...

 

Herkent u zich in één van deze situaties?

Wij denken graag met u mee en staan voor u klaar voor vakkundig advies.

RUMI stralen en coaten geeft uw keuken graag een nieuwe look. In plaats van het vervangen van uw oude keuken, bieden wij een perfecte en relatief goedkope oplossing om uw keuken te renoveren. Het laten spuiten van uw keuken is een duurzame oplossing en het resultaat is vergelijkbaar met een nieuwe keuken. Op deze pagina leest u stapsgewijs hoe wij te werk gaan en welke diensten wij leveren, zoals het monteren en demonteren van uw keuken en het schilderen van vaste delen op locatie.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Offerte aanvraag indienen

Keukens zijn er in verschillende uitvoeringen; van wandkeuken tot vrijstaande keuken of kookeiland met kastenwand. Daarom leveren wij maatwerk en maken wij voor het spuiten van uw keuken altijd een passende offerte.

 

Online aanvragen

U kunt een offerte gemakkelijk online aanvragen door onderaan deze pagina het contactformulier in te vullen. U beantwoordt de vragen en wij nemen binnen 48 uur contact met u op, via e-mail of telefonisch. Tijdens het eerste contact vragen wij de laatste gegevens en bespreken we alvast een streefdatum wanneer de keuken gespoten moet worden. Het kan voor komen dat wij een afspraak maken om bij u langs te komen of om langs te komen in onze showroom in Bunnik. Ten slotte stellen wij een offerte op en sturen wij u deze toe via e-mail.

 

Afspraak op locatie

Op afspraak langs komen op locatie doen wij in twee regio's, in de Drechtsteden met omgeving Rotterdam en in de provincie Utrecht. Deze afspraak kunnen wij ook in de avond plannen, zodat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk. 

Tijdens ons bezoek leggen wij uit wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Wij bekijken uw keuken en maken eventueel foto's voor het opstellen van onze offerte. Wij nemen altijd kleurenwaaiers mee voor het uitzoeken van de gewenste kleur en in de toekomst zullen we ook samples van fronten in verschillende glansgraden meenemen. Op deze manier hopen we u een compleet beeld te geven hoe de nieuwe kleur op uw keuken zal staan. Tot slot maken wij de gegevens compleet voor de offerte en plannen we een datum in.

 

Afspraak in Bunnik

Bent u benieuwd waar wij uw keuken in de gewenste kleur kunnen spuiten? Dan kunnen we een afspraak in plannen om in Bunnik langs te komen. Wij geven u dan een korte rondleiding door de hal en hier kunnen wij u projecten laten zien waar wij mee bezig zijn. Wij bouwen aan een showroom waar u zelf kunt ervaren wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt de lak van uw keuken hier optimaal uitproberen, want wij bieden u de mogelijkheid om uw voetstappen te zetten op gespoten kastdeurtjes. Hoe gaaf is dat!

Demontage, montage en transport van uw keuken

Het demonteren en monteren van uw keukenkastjes is vaak een lastige klus. Zo heeft elke keukenbouwer zijn eigen scharnieren voor de kastdeuren en systemen voor lades. Ook het demonteren van de koelkast of vaatwasser deur is soms een puzzel. Daarom bieden wij u een volledige service aan van demontage, vervoer naar en van Bunnik en montage van de gespoten keuken. Het verpakken van de deurtjes en het transport ervan wordt vakkundig aangepakt. Met onze bestelbus en plateau aanhangwagen met huif kunnen we het veilig en droog vervoeren. Een heel keuken interieur, zoals tafels, stoelen, deuren en kasten, kan hier in vervoerd worden.

IMG_20210304_171642_edited.jpg
keuken demontage
IMG_20210418_132638_722.jpg

Keuken spuiten in onze spuiterij

De eerste en belangrijke stap is de voorbewerking van de keukenkastjes. De oppervlakte wordt trapsgewijs geschuurd. Dit gebeurt machinaal en met afzuiging voor een schone en gezonde werkplek. Het kan voorkomen dat uw keukendeurtje voorzien is van een folie, deze halen wij er altijd af. De ondergrond wordt lijmvrij gemaakt en vervolgens trapsgewijs geschuurd.

 

Wanneer de voorbewerking is voltooid gaan de deurtjes richting de spuitcabine. Alle objecten worden altijd voorzien van een vullende primer. Wij hebben diverse primers die specifiek geschikt zijn voor bepaalde ondergronden. Zo hebben wij een zeer goed vullende 2K sealer PU primer voor hout. Deze primer hecht zich goed op de ondergrond en trekt mooi strak. Deze primer is een sneldrogende primer, wat ons de mogelijkheid geeft om de volgende dag het object opnieuw te schuren en vervolgens af te lakken in mat, zijdeglans of hoogglans.

 

Onze aflakken zijn van hoogwaardige kwaliteit die kleurvast zijn en tegen een stootje kunnen. De 2K lak van Palinal is op basis van polyurethaan met een hoog vaste stof gehalte. Deze lak is daardoor zeer sterk en blijft langer mooi. Kwalitatief is deze lak niet te vergelijken met de huidige water gedragen lakken of wrapfolie.

Wij vragen voor een hoogglans afwerking een hoger tarief dan voor een matte of zijdeglans afwerking. Voor een hoogglans afwerking wordt het object na het spuiten nogmaals geschuurd met heel fijn schuurpapier (P2500) en vervolgens polijsten wij het oppervlak in 3 stappen. Na deze bewerking heeft u een super glanzend resultaat.

De doorlooptijd van dit proces is minimaal één week. Wij hanteren een ruime marge voor de objecten, zodat de lak goed kan uitharden en uitdampen. Met deze methode heeft u geen last van verfgeur in uw huis. Wanneer blijkt dat de doorlooptijd langer zal zijn, nemen wij altijd contact met u op. Wij maken de objecten altijd transport gereed door ze goed in te pakken in folie. Op deze manier verkleinen wij het risico dat het beschadigd met het transport. 

20210922_123235.jpg
IMG_20210903_093919.jpg
IMG_20210313_151903.jpg

Schilderen op locatie

Het komt met regelmaat voor dat wij niet alle onderdelen van uw keuken kunnen demonteren. Daarom bieden wij u de service aan om de vaste delen op locatie te schilderen. Wij kiezen hierbij bewust niet voor spuiten op locatie, waarbij het risico aanwezig is dat andere onderdelen van uw keuken onder de nevel bedekt raken of dat er stofdeeltjes in de lak achter blijven. Vooraf laten wij de kleuren mengen zodat deze één op één matchen met de kleur die wij spuiten. Kleurcodes van verschillende merken verf kunnen namelijk afwijken.

 

U kunt de vaste delen uiteraard ook zelf schilderen. Hiervoor kunnen wij u een doe-het-zelf pakket aanbieden met alle benodigdheden van dien, van primer tot aflak en van kwast tot roerhoutje. Een groot voordeel hiervan is dat er geen kleurverschil zal zijn met de gespoten deurtjes en dezelfde kleur verf kan altijd bij besteld worden. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om andere onderdelen in uw keuken te verven, zoals kozijnen of binnendeuren. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u spuiten, want wij spuiten meer dan alleen keukens!

IMG_20210826_152134.jpg
IMG_20210823_144605.jpg
IMG_20210914_115135.jpg
IMG_20210630_121456.jpg
IMG_20210922_104810.jpg
 
Offerte aanvraag
Foto uploaden
Foto uploaden

Hartelijk bedankt voor uw offerte aanvraag! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.